onsdag 13 juli 2011

Krämig kyckling i ugn med blomkålsris

Åt en underbart god middag. Lättlagad, snabb och ger många matlådor. Här kommer receptet.

Krämig kyckling 6 portioner





















Ca 900 g kycklingfilé
Ett blomkålshuvud
Cocktailtomater

Sås
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 tsk oregano
2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
Salt och vitpeppar
Riven ost

6 msk smör

Sätt ugnen på 200 grader och fyll en kastrull med vatten och koka upp. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke och rör med visp. Bryn kycklingfilén i en stekpanna så att den får färg och lägg filéerna sedan i en ugnsfast form. Häll över såsen och skiva i cocktailtomater och klicka i 6 msk smör i formen. In i ugnen i ca 15 min.

Medan kycklingen är i ugnen river du blomkålshuvudet på den grova delen på ett rivhjärn så att det blir som ris. Häll i "riset" i lättsaltat kokande vatten och låt koks tills kycklingen är klar. Servera och njut!

1 kommentar: