fredag 2 mars 2012

Det handlar mycket om inställning

De dagar som jag tänker att jag kan äta vad jag vill och ta det "piano" på jobbet funkar det jättebra för mig. Det är då jag äter bra för att jag vill det och jobbar med det som jag tycker är kul och gör ett bra jobb. När tvånget försvinner och prestationen tonas ner då mår jag som bäst. Krav och stress får mig att slå bakut.

Så med rätt inställning kommer man långt för tankens kraft är stark. Några tips inför helgen:

 • Lita på Gud. Din självtillit kommer alltid att svika dig men du kan lita på att av Gud får du det du behöver och klarar av. Så sitt lungt i båten.
 • Ät mat som din kropp mår bra av och som ger dig energi. Vad det är vet du bäst själv. Låt ingen annan bestämma vad du ska äta eller inte.
 • Hitta må bra-hormoer på annat sätt än genom mat. Kramas, motionera, mys i soffan med en kopp te, träffa vänner eller prova något nytt som ger en kick.
 • Glöm inte bort att ge näring till din andliga sida. Be, meditera och slappna av. Ta en promenad i skogen, vila och hämta kraft.
 • Ha kul! Gör det som du njuter av när du är ledig. Inga måsten eller krav.

2 kommentarer:

 1. Åh, har aldrig tänkt på det, men så fungerar jag också! När jag tänker att jag BARA får äta vissa saker så vill sjukdomen göra revolt och protestera.

  SvaraRadera
 2. Ja eller hur? Det är skillnad på att vilja och tvingas till. Vi vet ju innerst inne vad vi mår bra av :)

  SvaraRadera