söndag 8 januari 2012

Häftigaste upplevelsen på länge

Idag tog en OA-vän med mig till kyrkan. Nere som jag var sa jag ja och eftersom jag under året har fått en tro på Gud (så som jag uppfattar honom) och en högre makt så var det inte helt främmande för mig. Men det som mötte mig där var främmande. Det var inte en kyrka utan ett toppmodernt hus. I en fullsatt lokal spelade ett liveband, med ljusshow, storbildsskärm och kareoke-text för oss att hänga med på. Det var som att gå på konsert. En andlig konsert.

Efter att bandet spelat och sjungit ett par låtar tog pastorn över. En kille i 40-års ålder som bar skinnjacka och hade sin predikan på iPad. Publiken tog upp Bibeln, antingen på sin iPhone eller i bokform, och följde med. Vissa delar hade jag svårt att ta till mig, det var mycket nytt men budskapet är kärlek och mycket av det som sas känner jag igen från 12-stegsprogrammet. Vi sjöng och hela lokalen var fylld av sång, kärlek och värme. Det var en upplevelse jag aldrig tidigare varit med om.

Det hela avslutades med sång och gemensam bön och pastorn pratade om förändring och att det som sker är menat. Som om han visste vad jag går igenom trängde orden i mig och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. En enorm befrielse fyllde mig och jag kunde äntligen lämna över min relation med N till gud. "Ske din vilja, inte min", blev sanning. Nu när jag är hemma känns det lite tomt igen. Tog en runda och slängde hans saker som han lämnat och ska försöka hålla mig sysselsatt ikväll, inte tänka så mycket.

Jag kommer absolut att gå tillbaka till Lifecenter - vilken show.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig upplevelse du fick, det bästa är att du kommer att uppleva samma sak om och om igen om du själv är öppen för guds kärlek :)

    SvaraRadera
  2. Ja det var sannerligen början på något nytt och spännande :)

    SvaraRadera