lördag 24 december 2011

Det som gör gott

Kokosfett är ett underbart livsmedel som gör gott för kropp och viktnedgång. Men handen på hjärtat, det smakar inget vidare. Jag brukar ta en tsk rakt av, innan eller efter maten, och tänka att det är medicin för mig. Fjantar mig och säger till och med "mmmmm", för att lura hjärnan, haha. Men ibland så gör jag det lätt för mig och blandar i en tsk i en kopp te. Det luktar mer än det smakar. Prova!


Ha kokosfettet i te så smakar det näsan ingeting!

Det som också gör mig gott är mina vitaminer. Trots att jag äter en varierad och hälsosam kost behövs det en extra kick under vinterhalvåret. D-vitamin kan vi inte få i oss på annat sätt än via mat under vintern och den mängd mat som vi måste äta för att få i oss den dagliga dosen är enorm (35 ägg om dagen eller fisk till alla måltider). Därför är D-vitamin på burk toppen!

Till D-vitaminet tar jag två tabletter multivitamin. Främst för magnesiumets skull men också som ett skydd att jag får i mig det jag behöver för att orka med livets alla äventyr.

Två multivitamin och en D-vitamin om dagen gör gott!

2 kommentarer:

  1. Hej Minna, Jag låter en klick kokosolja smälta över min varma mat, gillar inte konsistensen annat än i ischoklad. =)
    Det finns kallpressad kokosolja utan smak på hälsokosten, jag använder litte i the men oftare till maten och att steka i tillsammans med smör.

    SvaraRadera
  2. Kokosfett är bra grejer det, kul att du hittat det som funkar för dig :)

    SvaraRadera