måndag 19 december 2011

Skaffa en sponsor

Mitt bästa råd till dig som fortfarande lider av tvångsmässigt överätande är att gå med i OA och skaffa en sponsor. När man är sjuk är det övermäktigt att själv försöka ta sig ur helvetet som över- och underätning innebär. Du behöver hjälp från någon som har gått före och som vet vad det innebär. Hur du ska äta, hur man jobbar i stegen, lära sig om livet på nytt, det är svårt att göra på egen hand. Det blir ofta förvirrat och invecklat.

Jag är otroligt tacksam för mina två sponsorer. De är väldigt olika varadra och den första jag hade var väldigt strikt i både mat och 12 stegsprogrammet. Det var vad jag behövde då även om det inte alltid var roligt och bekvämt. Min nuvarande sponsor är lite mer liberal och låter mig hitta mina vägar inom OA. Det är vad jag behöver nu. Lita på att du får det som du behöver, det ser din högre makt till.

Ring in på ett OA-telefonmöte (eller gå på ett live-möte) och fråga efter mötet om det finns någon ledig sponsor. Lämna och ta telefonnummer, bygg upp en gemenskap. Du kommer inte att ångra dig.

2 kommentarer:

  1. jag har långt till OA-mötes platsen men ganska nära till FAA-möten. ÄR det någon skillnad? Kan man bara delta i telefonmöten och ha sponsor?

    SvaraRadera
  2. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av FAA, bara av OA, men det är säkert bra det med. Du kan gå på live-möten och på telefon. En sponsor är någon som gjort de 12 stegen och lever i dem och som hjälper dig igenom processen. Jag tror inte att det är så bra att blanda FAA och OA, men det kan du fråga i de respektive grupperna. Kul att du är på gång! Lycka till <3

    SvaraRadera