onsdag 14 december 2011

Hur går det för er i juletid?

Pepparkakor, lussebullar, knäck och kola. Överallt. Snart går det inte att gömma sig längre. Som ett maratonlopp trappas det upp för att explodera på julafton. Socker, socker, socker. You can't hinde. Hur går det för dig? Kan du stå emot? Vad är ditt bäst knep? Dela gärna med dig till oss andra i denna sockerstinna tid som är som värst för oss sockerberoende.

Med LCHF-mat kan jag hålla suget i schack. Jag får inte de där blodsockerdipparna som kolhydratätare får. Jag har inte lika lätt att falla för klockan-tre-suget. Om jag faller beror det mer på psykiska aspekter än fysiska. "Fettdieten" (som många säger) är inget permanent skydd men det gör jul, påsk och midsommar betydligt mycket enklare för mig nu än tidigare. Bara vanlig mat och inget krångel. Att stå upp för sig själv och säga till vilken mat som är bra för mig att äta och vara lite "jobbig", ja det är ett helt annat inlägg ;)

3 kommentarer:

 1. Det bästa tipset, om man klarar det, är väl att fokusera på annat än mat. Fundera över vad julen är för en förutom maten.

  Själv klarar jag inte av detta än så jag gör helt enkelt bak-alternativ till mig själv, utan processerat socker. Det blir en hel del sötma och jag VET att man är SÖTberoende men för mig är det enda sättet att klara av julen för tillfället. Jag blir bara arg och irriterad om jag måste se alla andra moffa massa godis och sötsaker och jag inte får äta nånting sånt. Så jag gör helt enkelt alternativ och på så sätt har jag klarat mig undan från att falla i sockerfällan flera jular. Men vi är ju alla olika, någon annan kanske skulle falla dit lättare genom att ha söta alternativ...

  SvaraRadera
 2. jag försöker fokuserar på allt runtomkring: sällskapet, den fina talriken maten ligger på, ljusen på bordet och så NJUTER jag av det jag kan hantera och äta lagom av. Äter långsamt så att jag hinner uppfatta vad som är i munnen.

  SvaraRadera
 3. Jag gör nog som er båda. Främst fokus på sällskap och det jag kan äta och lite smått har jag provbakat sockerfritt som jag ska ha med mig på julafton. Vissa saker har fungerat bättre än andra. Ibland är det för gott och då funkar det inte...

  SvaraRadera