tisdag 20 december 2011

Ugnspannkaka á la Minna

Har varit så sugen på klassisk ugnspannkaka med bacon. Sagt och gjort gjorde jag en provsats igår kväll. Den blev okej men behöver lite justering. Kanske har ni något smart tips?


Det blev gott även om det inte blev perfekt :)
Ugnspannkaka á la Minna, 4 port.
3 ägg
4 msk smör
3 paket bacon
2,4 dl grädde
3 dl vatten
½ dl mjölk
Knappt 1 dl kokosnötsmjöl och mandelmjöl
(1 tsk fiberhusk)
1 tsk salt

Gör så här

Blanda vatten, grädde, mjölk, salt och 3 msk smält smör. Knäck i äggen och blanda sedan i mjöl, lite i taget så att du får rätt konsistens. Klipp bacon i bitar i en ugnsfast form och ställ in i ugnen tillsammans med 1 msk smör en liten stund. Ta ut, blanda runt och häll på pannkakssmeten. Grädda på 225 c i 25-30 min.

Jag hade i fiberhusk men tror att jag skippar det nästa gång, smeten blev för tjock. Ta det lugnt med kokosnötsmjölet, det suger åt sig vätska väldigt bra, bättre än vetemjöl. Servera med blåbär/hallon mixade med mixerstav till sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar