måndag 12 december 2011

Hittar inte träningsmotivationen

Jag tror att jag har blivit drabbad av vintermörkret. Efter en dag på jobbet har jag noll motivation att gå och träna. Fast det är precis vad jag behöver och vet att jag mår bra av träning. Istället känner jag press och det ledde till att jag köpte sjukt mycket nötter på ICA efter jobbet och tryckte så fort jag kom hem. Nu har jag sjukt ont i magen och mår illa. Så vad kan jag göra åt bristen på träningsmotivation? Snälla kom med tips och råd!

Jag är jätteglad att jag inte äter socker i dessa situationer. Vill inte ha men det är heller inte okej att äta större mängder utanför matplanen - speciellt inte om det är tvångsmässigt. Det är det som är saken, inte mängden, utan känslan av att tappa kontrollen. Så vill jag inte leva.

Lösning? Erkänna för min sponsor när vi pratar ikväll (och be henne om råd). Jag har bokat in en träningskompis till onsdag efter jobbet, planerar att gå en lunchpromenad på 40 min imorron och släppa kraven imorron kväll. Imorgon kväll ska jag ha en egen-kväll, helt kravlös, valfri aktivitet, inga måsten. När jag känner press hjälper det. Sätta på musik, laga mat (om jag känner för det), gå i myskläder, kanske stänga av mobilen, läsa, ha tråkigt, se på film eller kanske går jag till gymmet - vem vet?

7 kommentarer:

 1. Hej Minna! Idag var det en sån dag för mig med... Kanske en allmän dipp, sjukdom på gel dyl? Jag tror dock att andra saker ligger i fatet för mig! Jag har varit sockerfri i en månad, mått väldig bra. I torsdags hade vi jullunch med jobbet - rörde inte sötsakerna och åt med måtta men kollade förstås inte upp hur mkt socker det fanns i den färdiga maten (gravad lax), senapen etc. På fredag köpte en 2x2 cm stor chokladbit, mörk. Åt 2 st. OK. Sen hemma, åt lite mer mörk choklad, nu kom suget igång, och så pistagenötter (jag har svårt att med måtta äta: nötter, pumpafrön, solrosfrön tyvärr). På lördag sprang jag 15 km och tog en bit av en återhämtningsbar (dålig planering att inte ha annat!), sen kinamat på kvällen (här finns socker?). Sen var det kört - kunde ej hålla mig från barnens julgodis... Så jag tror att min huvudvärk, trötthet och sllmänna dipp beror på återfallet (som nu är stoppat) samt sömnbristen.... Så när träningskompisen backade ur så föll sista gnuttan av motivationen. Men det gör inget, jag går och lägger mig istället!
  Jag kan rekommendera att ha en träningskompis speciellt nu när det är så mörkt. sen att skriva på söndagkväll en träningsplan för veckan som du håller dig till. Kolla lite på min blogg om du vill!
  Fortfarande inte vågat ringa telefonmötet....

  SvaraRadera
 2. Hej Minna.
  Träning behöver inte bara vara att gå på ett pass el dyl.....Du kunde tagit en må bra promenad ute i luften.....har du ork och energi går du snabbt(kanske springer) och är kroppen trött tar du en lagom rask promenad för att få frisk luft och njuter av det du ser omkring dej:))))MASSOR pepp till dej!!!!

  SvaraRadera
 3. Att inte tappa kontrollen......det är ju det man önskar mest av allt.......men nu har du gjort det och nästa gång det pockar på så lämna över till din högre makt och försök hitta sinnesro hur du nu gör det......

  SvaraRadera
 4. Magdalena: Ofta börjar inte ett återfall den sekunden som du stoppar socker i munnen, utan långt tidigare. Det som du beskriver är just en sådan process och det bästa är att du ser det och nästa gång kanske du kan stoppa det tidigare. Vi blir inga maratonlöpare första gången vi börjar springa, det tar tid och träning. Ta hand om dig själv genom att fråga vad det är i maten och se till att vara förberedd med bra mat. Med ägg och kokosfett kommer man långt ;) Hejar på dig! Kram <3

  SvaraRadera
 5. Anonym: Du har rätt, träning kan vara en promenad. Där har jag lite att jobba på eftersom att jag inte ser det så. Ofta är det mental trötthet som sänker mig och inte fysisk så träning borde göra mig gott i svåra situationer.

  Anonym: Kontrollförlust är tufft. Men den högre maken är starkare. Ni är tillsammans en del av min högre makt, alla ni som stöttar mig. Tack!

  SvaraRadera
 6. tack för titten på min blogg! Var i landet bor du? Bra lopp att träna inför brukar vara: vårruset, blodomloppet, tjejmilen men det finns många lokala smålopp som är mysiga oxå! Heja heja!

  SvaraRadera
 7. Jag bor rätt nära Stockholm så loppen som du nämner passar mig bra. Var precis på spinning och inser att min kondis inte är den bästa men då har jag verkligen nåt att jobba med nu!

  SvaraRadera