söndag 11 december 2011

I mitt kylskåp

Vad som är bra mat för oss sockerberoende kan förstås variera så jag kan bara utgå från mig själv. Det här är bra saker för mig att ha i mitt kylskåp:

Smör (aldrig margarin)
Creme fraiche (34%)
Grädde (40%)
Mjölk (3%)
Turkisk yoghurt (10%)
Halloumiost
Tomatpuré
Dijonsenap
Sockerfri zoya (Renée Voltair)
Färskost (titta på innehållsförteckningen!)
Majonnäs
Sambal Oelek
Kaviar (ja jag vet att det är socker men jag kan inte äta kokt ägg annars så för mig funkar det)
Ägg
Grön paprika
Tomat
Blomkål
Lök
Sallad
Gurka
Vitkål

Sockerärtor
Avokado

Morot
Purjolök
Soltorkade tomater
Bacon
Kött (entrecote, oxfile, ryggbiff bl. a)
Köttfärs
Lax
Grillad kyckling
Kräftstjärtar i lake (kolla innehållsförteckningen!)
Skagenröra från chark (fråga om innehållet)
Citron
Lime och Loka för utekvällar

Vad har du i ditt kylskåp?

3 kommentarer:

  1. Jag har mycket av det du skrev ovan + keso, kesella 10%, naturell yoghurt, laktosfri grädde, fiberhusk, pofiber, solrosfrön, punpafrön (fast de 2 sista kan jag ibland knapra för mkt av), kakao, vaniljpulver.

    SvaraRadera
  2. Jag kan precis som du och knapra för mycket nötter och frön (som du säkert förstått ;)). Vad tror du, är det total avhållsamhet från det som gäller? Tänker att det funkar som resesnacks osv men inte som kvällssnacks. Kesella är en produkt som jag inte provat. Vad gör du med den? Stor kram

    SvaraRadera
  3. Just nu låter jag bli att köpa nötter + solrosfrön och det funkar. Ja, jag tror att som resesnacks är det bra!
    Kesella kab jag blanda ex med kakao, lite vanlijpulver, lite pumpafrön, chiafrön (bra omegaö-3.källa) och har som frukost. Mycket mättande! Om jag är sugen så kan jag blanda den med lite upptinade hallon! Jättegott!

    SvaraRadera