måndag 14 november 2011

Gör din egen tacokrydda

I dag kan du köpa det mesta färdigpackat, färdig skuret och färdiglagat. Dock kommer det med en hake. De kallas e-nummer, tillsatt socker och transfetter. Vill du undvika detta kan du med små enkla medel, på kort tid, göra mycket av det som finns i affären själv. Jag kommer under veckan att ge dig några exempel på tillbehör som jag tidigare köpte utan att titta på innehållsförteckningen och nu när jag har gjort det gör jag dem hellre själv.


Visste du att tacokryddan som du kan köpa i affären innehåller 30 procent socker? Druvsocker är den den första ingrediensen i kryddblandningen och det betyder att den innehåller mest av detta. Hemska tanke! Och dessutom är det ett gäng e-nummer som slinker med i din tacomiddag om du använder färdiga kryddblandningar. Gör din egen istället, det är busenkelt! Gör en stor laddning om du vill och spar i en burk.


Tacokrydda
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar