onsdag 16 november 2011

Gör ditt eget kryddsmör

Förr var det farligt att äta animaliskt fett men nu vet vi bättre. Det mättar bra, det gör maten godare och vi (iaf jag) går ner i vikt av att äta det som fettkälla. Passar till kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Och det går att variera i oändlighet. Här kommer några förslag.

Variera i oändlighet!

Pepparrotssmör
Smör
Pepparrot
Salt
Vitpeppar

Cajunsmör
125 g smör
½ tsk cayenne, malen
½ tsk svartpeppar, finmalen
½ tsk timjan, torkad
½ tsk basilika, torkad
½ tsk chiliflakes
2 st viklöksklyftor, krossade
½ tsk worchestershiresås

Solsmör

125 g smör
½ dl soltorkade tomater
1 tsk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta, pressad
Salt
Svartpeppar, malen

Vitlöks- och persiljesmör

Vitlök
Persilja
Smör
Salt
Vitpeppar

Örtsmör

200 g rumstempererat smör
2 msk hackad persilja
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad timjan
saft av citron
ev. salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar