torsdag 10 november 2011

Destruktiva relationer förstör

Att umgås med människor som inte får mig att må bra eller känna mig trygg är inte bra för mig. Jag känner ofta irritation, aggression och blir sårad av dessa människor. Det kanske kan fungera för andra men för oss matmissbrukare är det rena giftet, en tvivelaktig lyx som vi inte har råd med. Känslorna som kommer i och med dessa relationer förstör så mycket och jag faller in i gamla dåliga mönster igen.

Nu för tiden är jag bättre på att se dessa relationer och möster tidigare än förr. Då kunde jag finna mig själv i soffan med ett paket glass innan det gick upp för mig vad det var för känslor jag åt på. Det gäller att hitta andra sätt att "pysa ut" och komma i kontakt med sina känslor.

5 kommentarer:

  1. Känner igen det där. Det blir extra svårt när det är människor som man inte kan välja bort att vara omkring (tex nära släkt). Jag har en människa som det inte funkar att umgås med, det kräver sååå mycket av mej att inte falla in i mina gamla mönster och varje gång vi ska ses känner jag ångest för att jag är inte trygg!!!Det går ann när det är planerade besök men när människan dyker upp här hemma som gubben i lådan just den dagen när jag är som tröttast blir det kaos!!Till på köpet har hon ju med sej något gott till kaffet, godis till barnen eller en efterätt.

    SvaraRadera
  2. I de fallen som du beskriver gäller det att ta ett djupt andetag och försöka att inte låta personen påverka dig. Och kanske vara hård och klargöra att hemma hos dig vill du helst inte ha fikabröd. Så har jag gjort. Tidigare stod jag och bakade och köpte fika när främmande skulle komma men nu har jag bestämt att hemma hos mig ska det i alla fall vara sockerfritt, det är nog jobbigt ute och hos andra.

    SvaraRadera
  3. Sa faktiskt till inför sista besöket att hon inte skulle ta med sej något alls.....skyllde då på barnen att dom ätit så mycket dagen innan. Jag är rädd för reaktionen jag får om jag berättar att jag är missbrukare men inser att jag måste det så småningom (efter som detta är en person som jag är otrygg med) har annars inga problem att berätta om mitt missbruk om jag vet att det tas emot.Jag har ju precis fattat att det är en allvarlig sjukdom jag har och att jag har MYCKET jobb framför mej. Men det ska gå denna gång!!!Måste bli stark inför de människor/händelser/känslor mm som blåser omkull mej!!

    SvaraRadera
  4. Du gör ett jättebra jobb! För mig lossnade det när jag kom till OA och insåg att det är en allvarlig sjukdom som jag har inte bara följer en diet för att må bra. Nu kan jag stå upp för mig själv bättre. Har OA-vänner, sponsor och stegarbete i ryggen och det stärker verkligen. Önskar dig en trevlig och abstinent helg :) Kram M

    SvaraRadera
  5. Önskar dej med en harmonisk helg <3

    SvaraRadera