onsdag 2 november 2011

Kan det vara sant?

Läste bland kommentarerna hos Kostdoktorn att blomkålsmos mixad med stavmixer är som att äta rena sockerkedjor. Så här stod det: "Blomkålsmos t.ex. gör mig trött eftersom det höjer blodsockret för mycket så det äter jag inte. Detta beror på att när man sönderdelar blomkålen med en stavmixer så blir den mycket lättare för kroppen att bryta ner till socker."

Som av en händelse hade jag blomkålsmos (kokt blomkål, mycket smör och lite salt) i matlådan idag. Efter maten kände jag ett enormt sockersug. Om det beror på mitt återfall för två dagar sedan eller moset är svårt att säga men det är en intressant iaktagelse. Vad tror ni?

2 kommentarer:

  1. Jag är sockerberoende och blir konstigt nog sötsugen av att äta enl LCHF. Jag behöver fullkornskolhydrater, tex råris. Det kanske inte gäller för dig, men bara en tanke... Läs gärna mer på www.radiantrecovery.com :)

    SvaraRadera
  2. Ja att äta allt som LCHF förespråkar funkar inte för oss sockerberoende. Jag har inte vågar prova råris men gillade det mycket när jag åt det förr och vad jag minns triggar det inte. Får lägga blomkålsmoset på hyllan ett tag. Det är ju så gott med ugnsgratinerad blomkål med massa ost på så det går nog bra ;)

    SvaraRadera