tisdag 28 februari 2012

10 000 kr-frågan

Äter vi socker för att vi är irriterade och oroliga eller är vi irriterade och oroliga för att vi äter socker? Vad tror du?

Jag har funderat en del på det här med känslorlägen och vad det spelar in i sockerberoendet. Hur livet ser ut och vad man sätter för beting på mat och socker, är det relevant? Eller är vi helt enkelt alltid lika känsliga?

2 kommentarer:

 1. Både och, det blir en ond cirkel! Från början blir vi irriterade och oroliga när vi inte får sockret och för att självmedicinera stoppar vi i oss mer socker och när det går ur kroppen så blir vi irriterade och oroliga igen.

  Jag känner mig betydligt starkare (okänsligare) när jag är sockerfri, och det är något min man framförallt märker, jag är inte lika lättirriterad och känslig då.

  Mättnad och sug regleras av hormoner och känslor påverkar hormoner, så visst påverkas vårt ätande av känslor! Och våra känslor påverkas av vårt ätande!

  SvaraRadera
 2. jag tror precis som du att det blir en ond cirkel. Socker föder ångest och vi vet att vi kan döva ångest med socker. Ibland undrar jag bara lite vad som är hönan och vad som är ägget men det spelar ju egentligen mindre roll.

  Jag är också mer stabil utan socker. Känslorna åker, precis som blodsockret, berg-och-dalbanan på socker.

  SvaraRadera