onsdag 22 februari 2012

Hjälp mig "komma ut"

Nej jag är inte gay utan vill "komma ut" på jobbet och berätta om mitt sockerberoende. Tror att det skulle underlätta att kollegorna vet så att de kan hjälpa istället för att själpa. Kanske kommer det att föra oss närmare varandra eller så tycker de att jag är knäpp. Det kvittar, bara jag slipper vara någon jag inte är.

Så snälla kan ni inte berätta om hur ni "kom ut" inför vänner, familj och kollegor? Det skulle hjälpa jättemycket!

Hittills funderar jag på en formulering som en OA-vän använder: "När det kommer till socker är jag som en alkis, jag kan inte sluta om jag väl börjat äta". Inga kostigheter egentligen utan en bra förklaring som jag tror att de flesta kan ta till sig. Sen kommer väl följdfrågorna haha.

4 kommentarer:

 1. Nästa gång någon påpekar att du inte fikar tex så ta tjuren vid hornen och berätta. Det var ju en väldigt bra förklaring du hade om alkisen så ta den vetja. Om folk tycker du är knäpp så är det deras problem vi behöver inte skämmas. Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt stöd! Nu är det tvådagarskonferens med jobbet i mars och idag kom ett formulär där man får skriva i ev. allergier. Vet inte vad jag ska skriva... Sockerberoende? Tål inte kolhyrater?

   Radera
 2. Alltid jobbigt med sånna formulär och att äta ute tillsammans med andra man inte är van vid att göra det med. Nu kanske jag är helt fel ute men om du inte känner dig säker på att berätta om ditt sockerberoende kanske du inte behöver göra det? Kanske räcker det att säga att du äter enligt LCHF? Mina kollegor har undrat lite över min mat och då har jag gett dem det svaret. På köpet har jag hittat tre likasinnade, känns skönt att ha några på sin sida :-) Lycka till hur du än väljer att lösa frågan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på att prata med vår assistent som kommer att ta hand om formulären. Så att hon vet innan jag skickar in "tål ej kolhydrater och socker". Jag har tidigare pratat med henne om detta, men då var jag inte redo att säga hela sanningen. Nu vill jag visa vem jag är. Tror jag är redo ;) Tack för pepping!

   Radera