fredag 17 februari 2012

Vissa fikaraster värre än andra

Har just suttit med på avdelningens fredagsfika. Min praktikant slutade så vi bjöd tillsammans på fika. Hon hade bakat cupcakes och jag köpt gifflar. Vems fika tror ni gick åt hehe? Förr spenderade jag timmar på att baka gott till avdelningsfikat när det var min tur. Mina kreationer var omtalade och nu när det inte finns mjöl och socker i mitt hem blir det inte hembakt från mig längre. Ingen säger nåt och jag tror att det mest är mina demoner som spökar men denna fika tärde mer på mig än vanligt.

Jag fikar aldrig med annat än en kopp te på jobbet. Och det har de andra lärt sig. Ingen ifrågasätter högt men ibland kan även blickar och mina förutfattade meningar ställa till det. När jag gick ut från fikat nu kände jag hur hjärtat bankade. Jag ville gå och gömma mig, eller ännu värre - äta på ångesten.

Vem skulle be en alkis att plocka undan vin och sprit från festen och hälla upp det i tillbringare så att vi kunde spara tills nästa vecka? När jag stod med socker på hela händerna och la de överblivna gifflarna i påsar slogs jag av den tanken. Men berättar jag inget för dem får jag lite skylla mig själv.

2 kommentarer:

  1. Jätte bra jobbat i dag!!!!

    SvaraRadera
  2. Tack :) Ska ta mig en funderare på om jag inte bör vara ärlig på jobbet ändå, för min egen sinnesros skull.

    SvaraRadera