tisdag 21 februari 2012

Äter du semla idag?

Det gör inte jag. Gillar egentligen inte semlor, är svag för mandelmassa men grädde och bulle tillsammans är lite konstigt tycker jag. Dock hade vår assistent beställt semlor till kontoret och kollegorna var stissiga och tryckte förväntansfullt i sig. Jag som inte brukar bry mig orkade inte sitta med. När de ska fika bara för att äta socker, bara prata om hur bullen smakar och jag riskerar att bli ifrågasatt hoppas jag hellre över fikarasten.

För mig handlar det om hänsyn till mig själv. Att inte utsätta mig för onödigt mycket olust om jag inte måste och att se till att jag mår bra. Tog en kopp kaffe tillsammans med en trevlig kollega från en annan avdelning lite senare på eftermiddagen och toppade det hela med att springa 4 km på löpbandet innan jag tog mig hem. En bra FETtisdag med andra ord ;)

2 kommentarer:

 1. Jag gillar inte heller semlor, skönt är väl det. :)

  Kan inte förstå hur dina kollegor kan hålla på att ifrågasätta att du inte smäller i dig onyttigheter, de borde bli inspirerade istället! På vårt jobb är vi några stycken som konsekvent dissar fikabröd men bara jag är sockerberoende (och det vet mina kollegor). De som inte har någon uttalad anledning till att hoppa över det kan ibland få frågor, så mitt tips till dig är att du borde säga att du inte äter socker helt enkelt. Du behöver inte säga varför, men så att de vet och slutar fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har på senare tid insett att jag kanske behöver säga som det är till dem. Tidigare har jag inte velat vara så öppen men när det själper mer än vad det hjälper att vara tyst är det kanske dags att ändra taktik.

   Radera